Overslaan en naar de inhoud gaan
De gemeentelijke administratieve diensten en het OCMW blijven nog zeker tot en met 30 juni 2021 op afspraak werken.
Een afspraak maken kan via het nummer 056 68 81 14. Bij de dienst burgerzaken kan je online een afspraak maken.
Meer info over de maatregelen rond corona Meer info over de vaccinatiecampagne
De administratieve diensten en het OCMW zijn gesloten op donderdag 13 en vrijdag 14 mei 2021.
Het recyclagepark is gesloten op donderdag 13 mei 2021.
De bibliotheek is gesloten op vrijdag 14 en zaterdag 15 mei 2021.

Nieuws

Generatie rookvrij

Wij vinden het belangrijk dat onze jeugd kan opgroeien in rookvrije omgevingen. Want rookvrij, da's normaal!

Vragen over het coronavirus?

Welke impact hebben de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus in onze gemeente en waar kan je terecht met vragen?

Nieuwe openingsuren bibliotheek

Vanaf maandag 17 mei 2021 werken we volgens nieuwe openingsuren. Op vrijdagavond blijven we open tot 19 uur, maandag sluiten we om 18 uur.

Trap mee tegen kanker tijdens Iedereen 1000

Samen zoveel mogelijk kilometers fietsen. Tegen kanker en voor kankeronderzoek. Dat is het doel van Iedereen 1000, een actie voor Kom op tegen Kanker tijdens de week van hemelvaart.

Energiefit-sessies

Schrijf je snel in voor een reeks online Energiefit-sessies, waarin je alles te weten komt over dakisolatie, energiezuinig ventileren, raam- en muurisolatie en energiezuinig verwarmen.

Zindelijkheidstraining

Tijdens deze online lezing leer je hoe je zindelijkheid bij jouw kind kan bevorderen met het tempo van je kind als belangrijkste leidraad.

Vacature Bibliotheekmedewerker

De bibliotheek van Wortegem-Petegem zoekt twee fijne collega's die mee instaan voor de uitbouw van een optimale dienstverlening van de bibliotheek door het verrichten van allerhande taken binnen de bibliotheek.

MaaiMeiNiet

Onze gemeente zal in de maand mei 26,5 hectare gras laten groeien om zo de biodiversiteit te bevorderen.

Zwerfvuilactie

Ga op zondag 30 mei 2021 mee de strijd aan tegen het zwerfvuil in onze gemeente.

Babbelbus

Heb je nood aan een luisterend oor? Dan ben je van harte welkom op de babbelbus voor een goed gesprek en een kop koffie!

Druk op ziekenhuizen blijft hoog

De situatie in de ziekenhuizen is nog steeds zwaar, vooral op de afdelingen intensieve zorgen blijft de druk zeer groot. Door nog samen even vol te houden kan ook jij een steentje bijdragen aan het verlagen van de druk op onze ziekenhuizen.

Aziatische hoornaar

Zie je een Aziatische hoornaar of vind je een nest ervan? Meld het via vespawatch.

Werken Pontstraat en Peerdekouterstraat

Vanaf maandag 15 maart 2021 start het gemeentebestuur met het verstevigen van de berm in de Pontstraat en de Peerdekouterstraat. Deze werken verlopen in 4 fases en zullen voor enige hinder zorgen.

Geen hondenpoep op de grond

Als eigenaar/begeleider van een hond is het jouw verantwoordelijkheid en plicht om de uitwerpselen van jouw hond op het openbaar domein te verwijderen.

Informatie over het corona-vaccin

Er duiken de laatste weken heel wat vragen op. In deze video geeft prof. Isabel Leroux-Roels, vaccinatiespecialist van het UZ Gent, een helder antwoord.

Inzameling kurk

Vanaf oktober 2020 starten we met de inzameling van kurk op het recylcagepark. Met de inzameling steunen we een lokaal project 'Heuvelheem Fonkel'.

Energiehuis SOLVA

Ben je van plan om jouw woning te renoveren en denk je hierbij ook aan energiebesparende ingrepen? Het Energiehuis, een initiatief van de Vlaamse overheid, helpt je graag op weg om je renovatie tot een goed einde te brengen. 

Doe lokaal

Door lokaal te doen, help je onze economie er weer bovenop. Oost-Vlaanderen heeft tal van ondernemers en handelaars met kwalitatieve diensten en producten.

Seniorenturnen

Ben je 55+ en wil je meer bewegen? Heb je zin in 1 wekelijks sportief uurtje? Dan hebben wij dé oplossing om je conditie te verbeteren of op peil te houden.

Herbruikbare bekers

Verenigingen en gemeentediensten binnen het werkingsgebied van I.VL.A. kunnen herbruikbare bekers ontlenen via een aanvraag bij de Kringwinkel Zuid-Oost-Vlaanderen.

Mijn Dossier

Wist je dat je verschillende attesten en documenten van thuis uit kan printen?