Overslaan en naar de inhoud gaan
De gemeentelijke administratieve diensten en het OCMW blijven enkel op afspraak werken.
Een afspraak maken kan via het nummer 056 68 81 14. Bij de dienst burgerzaken kan je online een afspraak maken.
Kids-ID

Vakantieplannen in de zomervakantie? Vertrek zorgeloos op reis!

Zorg dat je goed voorbereid op reis vertrekt zodat je niet voor onverwachtse kosten staat of je jouw reis dient uit te stellen of af te gelasten.

Daarom geven we jou graag de volgende tips:

  • Controleer goed op jouw documenten van het reisbureau of op de website www.diplomatie.be of je over de juiste reisdocumenten beschikt (identiteitskaart, internationaal reispaspoort, kids-ID, internationaal rijbewijs, visum, inentingsbewijs).
  • Check zeker ook hoe lang jouw reisdocumenten nog geldig dienen te zijn voor het desbetreffende land (bijvoorbeeld: identiteitskaart dient nog zes maanden geldig te zijn voor Turkije).
  • Voor wie met de auto op reis gaat naar Frankrijk, Duitsland of Spanje, of daar een wagen huurt, is het aan te raden het papieren rijbewijs om te wisselen naar het bankkaartmodel.
  • Vergeet niet dat je voor alle kinderen (dus vanaf 0 jaar) een kids-ID nodig hebt wanneer je naar het buitenland gaat. De levertijd is drie weken, vraag deze dus op tijd aan. Elk kind moet aanwezig zijn bij de aanvraag van de kids-ID.
  • Reist jouw kind alleen of in het gezelschap van andere volwassenen dan de ouders? Dan is het raadzaam schriftelijke toestemming te geven onder vorm van een reistoelating. Die kan je als ouder laten opmaken op de dienst burgerzaken.
  • Heb je twijfels of vragen over jouw reisdocumenten, aarzel zeker niet om contact op te nemen met de dienst burgerzaken.

Prettige vakantie!