Overslaan en naar de inhoud gaan
De gemeentelijke administratieve diensten en het OCMW blijven enkel op afspraak werken.
Een afspraak maken kan via het nummer 056 68 81 14. Bij de dienst burgerzaken kan je online een afspraak maken.
Meer info over de maatregelen rond corona Meer info over de coronapas

Overzicht verkeersinfo en wegenwerken

Via Geopunt kan je alle wegeniswerken in en rond Wortegem-Petegem opzoeken. Klik links op 'hinder in kaart' en vul in de zoekbalk de gemeente in.

Verkeersinfo

De volledige tekst van de tijdelijke verkeersreglementen naar aanleiding van werken en evenementen kan je hier terugvinden.

 

 • Herstelling van een betonvak van de Vlaamse Ardennenstraat
  Vanaf 8 augustus worden herstellingswerken uitgevoerd op de Vlaamse Ardennenstraat ter hoogte van het kruispunt met de Vondelstraat. Verkeer zal niet langs de werf kunnen rijden. De Vlaamse Ardennenstraat wordt daarom tussen de Kerkkouterstraat en de Vondelstraat voorbehouden voor plaatselijk verkeer. Doorgaand verkeer in beide richtingen wordt omgeleid via Vondelstraat, Hulstehoekstraat, Heuzelstraat, Ooikeplein en Vlaamse Ardennenstraat.
  De werken duren vermoedelijk tot 17 augustus 2022.
   

 • Nutswerken in de Karmstraat
  Vanaf 16 augustus 2022 worden in opdracht van Farys nutswerken uitgevoerd in de Karmstraat van het Ooikeplein tot voorbij nummer 18. In de werfzone is geen verkeer mogelijk, maar de werken gebeuren in fase zodat niet de hele straat tegelijkertijd ontoegankelijk is. Buiten de werkzone is plaatselijk verkeer toegelaten. De aannemer licht de bewoners in al naargelang de werken vorderen.
  De werken duren vermoedelijk tot 23 september 2022.

 • Aanleg van 'De Vlecht' aan complex E17-N382 in Waregem.
  Op 14 februari 2022 werd in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer gestart met voorbereidende werken op de kruising van de E17 met de Expresweg (N382) in Waregem. Het complex wordt de komende maanden volledig heringericht tot een ‘vlecht’ om de doorstroming op het knooppunt te verbeteren. De voorbereidende werken zorgen voor weinig hinder en duren tot 10 maart. Vanaf dinsdag 19 april starten de echte infrastructuurwerken en moet het verkeer een omleiding volgen. De werken zullen in twee fases verlopen. Eerst wordt twee maanden gewerkt op de zuidelijke kant van het complex (kant Anzegem), daarna is de noordelijke kant (kant Waregem) aan de beurt. Van 19 april tot midden september wordt de brug over de snelweg afgesloten voor fietsers en auto’s, al het verkeer tussen Anzegem en Waregem moet een omleiding volgen. Ook de op- en afritten van de E17 worden afgesloten: van 19 april tot midden juni wordt de op- en afrit richting Gent afgesloten, van midden juni tot midden september gaat de op- en afrit richting Kortrijk toe.

  De timing van de werken is onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden. De actuele info over de timing en de verkeersimpact, en info over de werken zelf, zijn te vinden op de webpagina van het Agentschap Wegen en Verkeer.