Overslaan en naar de inhoud gaan
De gemeentelijke administratieve diensten en het OCMW blijven enkel op afspraak werken.
Een afspraak maken kan via het nummer 056 68 81 14. Bij de dienst burgerzaken kan je online een afspraak maken.

Overzicht verkeersinfo en wegenwerken

Via Geopunt kan je alle wegeniswerken in en rond Wortegem-Petegem opzoeken. Klik links op 'hinder in kaart' en vul in de zoekbalk de gemeente in.

De volledige tekst van de tijdelijke verkeersreglementen naar aanleiding van werken en evenementen kan je hier terugvinden 

Waregemseweg en Kasteelstraat

Van 27 maart 2023 tot en met de zomer van 2024 laten rioolbeheerder Farys en de gemeente riolerings- en wegenwerken uitvoeren in de Waregemseweg tussen de Boeregemstraat en de Pontstraat en in een deel van de Kasteelstraat. Er worden ook twee bufferbekkens aangelegd. De werken worden uitgevoerd door firma Vandenbuverie uit Waregem.

Meer informatie vind je hier.

Fase 5 van werken Waregemseweg gaat van start

Op vrijdag 10 november wordt de onderlaag asfalt aangebracht op de Waregemseweg tussen de Kipstar en het kruispunt met de Vijverhoek. De woningen in dit deel van de Waregemseweg zullen die dag niet met de wagen bereikbaar zijn.

Dinsdag 14 november start de aannemer met fase 5 van de werken. Deze fase wordt verder opgesplitst zodat het kruispunt van de Waregemseweg met de Kasteelstraat nog een tijdje langer toegankelijk blijft. Er wordt op dat moment dan ook nog geen eenrichtingsverkeer ingevoerd op de Rijborgstraat tussen de Kasteelstraat en de Pontstraat. Er zal nog gecommuniceerd worden wanneer de werken aan het kruispunt zelf zullen beginnen.

Op de Tjammelsstraat wordt de signalisatie ook aangepast aan de nieuwe fase van de werken. Ook hier is er een kleine aanpassing van het originele plan. Het eenrichtingsverkeer vanaf firma BMB zal stoppen aan het kruispunt met de Egaalstraat in plaats van aan de Arendstraat, aangezien de gemeente Anzegem daar geen eenrichtingsverkeer heeft ingesteld. Plaatselijk verkeer van de Egaalstraat naar de Vijverhoek zal hierdoor mogelijk blijven, in beide richtingen.

Hieronder een plan van de verkeersmaatregelen tijdens fase 5a.

Plan fase 5

Karmstraat en Kalverstraat deel 2

Van maandag 2 oktober 2023 tot en met de zomer 2024 laten rioolbeheerder Farys en de gemeente riolerings- en wegenwerken uitvoeren langs een deel van de Kalverstraat en de Karmstraat in Ooike. 

Meer informatie vind je hier

Oudenaardseweg deel 2

Van maandag 20 november 2023 tot en met de zomer 2024 worden er verbeteringswerken gepland in de Oudenaardseweg van het kruispunt met de Kruishoutemseweg tot de Fabriekstraat. De werken worden in vier fasen uitgevoerd:

  • Fase 1: rioleringswerken van de Kruishoutemseweg tot de H. Plancquaertstraat
  • Fase 2: verbeteringswerken en aanleg fietspad van de Kruishoutemseweg tot de Vondelstraat
  • Fase 3: verbeteringswerken en aanleg fietspad van de Vondelstraat tot de Pareelstraat
  • Fase 4: verbeteringswerken en aanleg fietspad van de Pareelstraat tot de Fabriekstraat

Meer informatie vind je hier

KruishoutemsewegKaart Kruishoutemseweg

De N494 die de dorpen Wortegem en Kruishoutem met elkaar verbindt, is verouderd. De gemeente Wortegem-Petegem wil daar samen met Kruisem en het Agentschap Wegen en Verkeer iets aan doen. Een upgrade naar de noden van nu, zeg maar. Dit doen we echter niet alleen. Jij kan mee nadenken over hoe deze weg er in de toekomst moet uitzien.

Fietsers hebben alle recht om te klagen over de weg naar Wortegem. Want ja, waar zijn de fietspaden? Fietsers zijn laat zichtbaar in de bochten en de rijweg is bovendien te smal om fietsers veilig te kunnen inhalen. Ook autobestuurders hebben reden tot verzuchten want enkele bochten zijn op z’n minst verraderlijk, een aantal bomen staan wel heel dicht bij de rijweg en er is weinig plaats om uit te wijken, zeker als je een tractor moet dwarsen. De problemen zijn gekend. Maar hoe ziet jouw ideale weg er precies uit? Wij horen het graag! 

Wat denk jij?

Ben je gebruiker van de N494 om naar het werk te gaan? Om de kinderen naar school te brengen? Om boodschappen of sport te doen? Gebruik je de weg om naar je akker of weiland te rijden of gewoon in het weekend voor een ontspannen fietstocht? Misschien woon je er wel en ken je de weg als je broekzak. Wat je situatie ook is, je hebt vast een aantal ideeën om deze weg te verbeteren. Wanneer we rekening houden met elkaar komen we ongetwijfeld tot een nieuwe weg waar we allemaal beter van worden. Zie jij dit helemaal zitten? Fijn. Je kan op twee manieren helpen:

  1. Vul de onlinebevraging in via www.wegenenverkeer.be/wortegem-petegem. Aarzel niet om ook gebruik te maken van de vrije tekstruimte om je eigen ervaringen en ideeën met ons te delen.
  2. Stel je kandidaat als meedenker en ga samen met ons aan de slag met de resultaten van de bevraging. Samen zoeken we uit hoe de verzamelde ervaringen en ideeën de weg naar Wortegem voor iedereen écht beter kunnen maken. Vink hiervoor het juiste vakje aan in de onlinebevraging, en bezorg ons je e-mailadres. Noteer hiervoor alvast maandag 19 december 2023 en maandag 15 januari 2024, tussen 19u30 en 22u00 uur in jouw agenda.

Benieuwd waar we op uitkomen?

Kom dan eind februari 2024 naar onze infomarkt. We nemen je mee langs enkele infopanelen en vertellen je stapsgewijs tot welk resultaat we gekomen zijn.
De praktische informatie volgt later nog. Hou hiervoor de website en sociale media van de gemeente in de gaten, en bekijk ook de volgende edities van ons infoblad.

Stap voor stap

Een weg als de N494 pas je niet aan van vandaag op morgen. Vooraleer de schop in de grond gaat is er heel wat voorbereidend werk nodig. Studiewerk zoals onderzoek naar de verkeers- en parkeerdrukte op en naast de weg alsook de waarde van de bomen, voor mens en natuur. Vergeet ook de rioleringen niet en de vele andere zaken die bij zo’n ingreep komen kijken. 

Al dit voorbereidende werk is momenteel volop bezig. Samen met de ideeën uit de onlinebevraging en de bijkomende inzichten van de meedenkers verwerken we dit tot een startnota die tegen half maart 2024 klaar moet zijn. Dit document bundelt de belangrijkste voorwaarden waaraan de nieuwe inrichting moet voldoen, maar is nog geen definitief plan. Dat is voor in de volgende fase. En daarna gaan we echt van start. Dan wordt de weg tussen Wortegem en Kruishoutem opnieuw een weg waar we graag én veilig gebruik van maken.