Buurtbouwers

In maart lanceert onze gemeente voor de eerste keer een project rond burgerparticipatie, waarbij de inwoners de touwtjes in handen nemen! Het project werd 'BuurtBouwers' gedoopt.

Het gemeentebestuur voorziet een budget van maar liefst 100.000 euro voor kleine maar nuttige veranderingen, die alle inwoners ten goede komen.

Zit jij met een briljant idee?
Dien jouw project voor 1 mei in en stel het aan de inwoners voor tijdens het bewonersplatform op de Dag van het Park (zondag 3 juni). 
Overtuig bewoners om op jouw project te stemmen en wie weet wordt jouw droom vanaf juli gerealiseerd!

Bij het verdelen van de budgetten wordt in de eerste plaats gekeken naar de hoogst scorende projecten per deelgemeente (zodat er in elke deelgemeente minstens één project kan worden uitgevoerd). Het resterende budget wordt over de best scorende projecten verdeeld (ongeacht de deelgemeente).

Uiteraard zijn er enkele voorwaarden waaraan je je moet houden om te kunnen deelnemen, stemmen en winnen. Alle voorwaarden kan je in het reglement onderaan deze pagina terugvinden.

Zit je nog met vragen? Schrijf je dan in voor één van de infomomenten via het nummer 056 68 81 14 of via mail:

  • op dinsdag 27 februari om 18u in de gemeentelijke feestzaal voor de inwoners van Moregem, Ooike en Wortegem.
  • op woensdag 28 februari om 18u in OC Rozenhof voor de inwoners van Elsegem en Petegem.

Deze indeling is niet strikt! Woon je in Elsegem maar past 27 februari je beter? Dan ben je uiteraard ook welkom. Er worden broodjes voorzien.

Wij kijken alvast uit naar jullie voorstellen!

Volg onze facebookpagina en mis de tips van Mout en Ingrid niet!