Overslaan en naar de inhoud gaan
De gemeentelijke administratieve diensten en het OCMW blijven enkel op afspraak werken.
Een afspraak maken kan via het nummer 056 68 81 14. Bij de dienst burgerzaken kan je online een afspraak maken.

GEOCACHING


Geocaching is een wereldwijd spel waarbij men met behulp van aanwijzingen en de GPS-coördinatoren op zoek gaat naar een schat (geocache). Een team vrijwilligers reviewen elke nieuwe cache die wordt aangeboden in de Vlaamse provincies voor publicatie. Enkel als een geocache voldoet aan een lijst van richtlijnen, zal deze gepubliceerd worden op de officiële website www.geocaching.com.

In Wortegem-Petegem mag je geocaches plaatsen op het openbaar domein zonder schriftelijke toestemming, mits deze veilig gemaakt worden. Ze mogen de zoeker of bomen niet verwonden, ze moeten onschadelijk zijn voor de omgeving en ze mogen de wilde dieren niet verstoren.

Om de natuur te beschermen mag je geocaches nooit plaatsen in verblijfplaatsen van dieren zoals nestkasten of holen in de grond en in bomen.  Geocaches mag je ook nooit aanbrengen op kwetsbare plekken zoals ruïnes, moerassen of voorjaarsflora.
Het is niet toegelaten om in bomen te klimmen om geocaches te plaatsen of om geocaches te plaatsen op een gemeentelijk speelterrein.