Overslaan en naar de inhoud gaan
De gemeentelijke administratieve diensten en het OCMW blijven enkel op afspraak werken.
Een afspraak maken kan via het nummer 056 68 81 14. Bij de dienst burgerzaken kan je online een afspraak maken.

Afvalintercommunale I.VL.A. en Kringwinkel Zuid-Oost-Vlaanderen bieden lokale verenigingen de mogelijkheid om herbruikbare bekers te ontlenen.

Verenigingen en gemeentediensten binnen het werkingsgebied van I.VL.A. kunnen herbruikbare bekers ontlenen aan een bedrag van 0,08 euro/beker via een aanvraag bij de Kringwinkel Zuid-Oost-Vlaanderen (055 38 58 78).
Aanvragen gebeuren minstens twee weken voor de geplande activiteit. 

De gebruiker haalt de bekers op in een vestiging van de Kringwinkel Zuid-Oost-Vlaanderen (Ronse, Oudenaarde of Brakel) en brengt ze nadien ook terug. Dit gebeurt uitsluitend na afspraak met een verantwoordelijke (bereikbaar op het nummer 055 38 58 78).
Je kan de bekers laten leveren tegen een bedrag van € 45 voor transport minder dan 20 km. Vanaf 20 km wordt € 1/km gerekend met een minimum van € 45.

Voor verdwenen en beschadigde bekers wordt een vergoeding van € 1 per beker gevraagd. Dit wordt met eventuele transportkosten verrekend.

De uitlener maakt aan zijn publiek kenbaar dat het om herbruikbare bekers gaat die terug moeten ingeleverd worden en zet daar zelf een controlesysteem voor op (vb. borg betalen voor de bekers).