Overslaan en naar de inhoud gaan
De gemeentelijke administratieve diensten en het OCMW blijven enkel op afspraak werken.
Een afspraak maken kan via het nummer 056 68 81 14. Bij de dienst burgerzaken kan je online een afspraak maken.
inwonerspanel

Inwonerspanel  

Het lokaal bestuur Wortegem-Petegem is ervan overtuigd dat het cruciaal is om te weten wat er leeft in onze gemeente om de juiste keuzes te kunnen maken. Het contact met de inwoners is dan ook erg belangrijk. Om op regelmatige basis de vinger aan de pols te houden, hebben we een inwonerspanel opgestart. 

Wat is het inwonerspanel

Een onafhankelijk onderzoeksbureau selecteerde op willekeurige basis 1400 inwoners. Deze inwoners kregen een uitnodiging om deel uit te maken van het inwonerspanel. Dit panel kan hun mening en advies geven over belangrijke thema’s in de gemeente. Aan de hand van de bevindingen van het inwonerspanel krijgen we een goed beeld van wat er leeft, waardoor we het beleid beter op jullie noden kunnen afstemmen.

Het inwonerspanel wordt voor verschillende vormen van advies ingezet: om te polsen naar de prioriteiten bij de inwoners, om na te gaan hoe bepaalde zaken geëvalueerd worden, als klankbord of als inspiratiebron. Het panel vormt voor de gemeente een burgeradviesraad.  

Om de representativiteit te garanderen, werden de inwoners die een uitnodiging ontvingen via een aselecte steekproef geselecteerd. Dit betekent dat ze op basis van kenmerken zoals leeftijd, geslacht, ... een betrouwbare weerspiegeling zijn voor de hele gemeente. Zonder uitnodiging kan je dan ook niet deelnemen aan het inwonerspanel, want dit zou de representativiteit negatief kunnen beïnvloeden.

Timing

Er staan twee bevragingen op de planning. Afhankelijk van jouw registratie (deelname online of op papier) ontvang je een e-mail met een deelnamelink voor de bevraging, of een brief per post.

  • Midden augustus startte een eerste bevraging rond dienstverlening (in de ruime zin). 
  • Begin 2022 zal je een tweede bevraging ontvangen. Meer info daarover volgt nog.

Resultaten

De registratieperiode voor het inwonerspanel is afgesloten. Het eerste thema-onderzoek is de deur uit. Een uitgebreid rapport van de resultaten kan je raadplegen via https://wortegem-petegem.inwonerspanel.be.

Verwerking

Al jouw gegevens worden anoniem verwerkt door het onderzoeksbureau.