Overslaan en naar de inhoud gaan
Om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken, neemt ook onze gemeente maatregelen. 
Onze diensten werken enkel nog voor dringende zaken op afspraak, maar blijven wel telefonisch bereikbaar.
Meer info Ik heb hulp nodig Ik wil hulp bieden

Gratis vrijwilligersverzekering

Wanneer je een evenement organiseert, doe je ongetwijfeld vaak een beroep op vrijwillige medewerkers. Een organisatie kan pas slagen dankzij de inzet van mensen die er spontaan hun schouders onder zetten en hulp aanbieden!

Vroeger werden dankzij de provincie Oost-Vlaanderen en de Nationale Loterij gelden ter beschikking gesteld voor het afsluiten van een gratis verzekering voor deze vrijwilligers.

Op 1 april 2019 echter veranderden de erkenningscriteria, het reglement en de polis. De verzekering wordt aangeboden in Vlaanderen en aan Nederlandstalige organisaties in Brussel. Steden en gemeenten werken hiervoor samen met het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk vzw. Organisaties die in aanmerking komen krijgen na het aanvragen van een nieuw erkenningsnummer goedkeuring voor 1000 gratis vrijwilligersuren gedurende 12 maanden. Na elke periode kan de erkenning verlengd worden. Alle info kan u terugvinden op www.gratisvrijwilligersverzekering.be. Via deze site kunnen organisaties zich sedert 1 april registreren, een erkenningsnummer aanvragen en na goedkeuring (binnen de 3 weken) hun activiteiten beheren op dit platform.

Opgelet: alle activiteiten moeten minstens 48 uren vooraf aangegeven worden!