Overslaan en naar de inhoud gaan
jeugd

Techniekacademie

In 2018 zullen opnieuw workshops georganiseerd worden voor kinderen uit het 5e en 6e leerjaar in het kader van de Techniekacademie, een initiatief van Hogeschool VIVES met als inrichter het gemeentebestuur. De data worden later bekend gemaakt.

Dit initiatief wil kinderen op een unieke wijze laten kennismaken met techniek en technologie en bestaat reeds in verschillende gemeenten en steden, met groot succes.

Via concrete workshops worden kinderen op een unieke manier in contact gebracht met chemie, hout, metaal/kunststof, elektriciteit, elektronica en informatica/robotica. Er is begeleiding door professionele techniekmentoren. Ook een actief bedrijfsbezoek is voorzien en op het einde nodigen we alle ouders uit op een diploma-uitreiking.

Zit je dus in het 5e of 6e leerjaar in Wortegem-Petegem? Ben je graag creatief bezig? Wil je mensen helpen en de wereld verbeteren? Kriebelt het om zelf van alles te maken, maar ontbreekt het je aan basiskennis? Dan is de Techniekacademie ideaal voor jou! In een leuke sfeer zal je heel wat opsteken. Je maakt kennis met gereedschap en materialen, je leert dat techniek vele gezichten heeft en je zal een aantal technische systemen maken.

Partners 
Vives Hogeschool zoekt voor de Techniekacademie Wortegem-Petegem nog een aantal bedrijfspartners. Wie interesse heeft kan contact opnemen met sabine.poleyn@vives.be.

Contact
Interesse om deel te nemen, laat het weten via deze link.
Rik Hostyn – wetenschapscommunicator hogeschool VIVES - Coördinator Techniekacademie West-Vlaanderen - rik.hostyn@vives.be – 0496 54 86 34
Silke Van der Schaeghe – jeugdconsulente gemeentebestuur Wortegem-Petegem. jeugddienst@wortegem-petegem.be – 056 68 81 14

logo techniekacademie