Overslaan en naar de inhoud gaan
De gemeentelijke administratieve diensten en het OCMW blijven enkel op afspraak werken.
Een afspraak maken kan via het nummer 056 68 81 14. Bij de dienst burgerzaken kan je online een afspraak maken.
Meer info over de maatregelen rond corona Meer info over de coronapas

Steunmaatregelen lokale economie

Het gemeentebestuur blijft mogelijkheden onderzoeken om de lokale economie een handje te helpen. Naast de huidige steunmaatregelen, zoals vb. het vermelden van handelaars die thuislevering aanbieden, wordt ook een noodfonds opgericht. Het schepencollege zal hiertoe een werkgroep samenstellen, met o.a. vertegenwoordiging uit de werkgeversorganisaties, die gerichte acties voor de lokale zelfstandigen zal uitwerken.
Meer informatie hierover kan u op onze website terugvinden.
 
Verder wil het gemeentebestuur de lokale handelaars helpen om hun toekomstige activiteiten in de kijker te zetten, eens dit terug kan. De activiteiten mogen uiteraard ook virtueel georganiseerd worden (vb. infosessies, vraag en antwoord, training/workshop, ...).

Hiertoe bieden we u de kans aan om tekst en beeldmateriaal te voorzien voor deze activiteitenbundel, die bij alle inwoners bedeeld wordt.
Organiseert u geen activiteit? Dan wordt uw zaak vermeld in een alfabetische lijst per sector. Er worden geen zuivere advertenties opgenomen in de bundel.

We kunnen nog geen concrete datum plakken op de publicatie van deze activiteitenbundel. 

Voorwaarden voor vermelding van activiteiten:

 • De activiteiten worden georganiseerd conform de geldende maatregelen op dat moment.
 • Per activiteit heeft iedereen recht op 100 woorden en 1 afbeelding (logo niet inbegrepen). 
  • Voorziet u zelf een ontwerp, dan bezorgt u dit als een PDF zonder snijtekens, formaat A6 (staand) met 1cm marge tussen tekst/afbeelding en randen, zonder afloop en resolutie 300 dpi.
 • Voor samenwerkingen tussen handelaars wordt dit 200 woorden en 1 afbeelding per handelaar (logo’s niet inbegrepen).
  • Voorziet u zelf een ontwerp, dan bezorgt u dit als een PDF zonder snijtekens, formaat A5 (liggend) met 1cm marge tussen tekst/afbeelding en randen, zonder afloop en resolutie 300 dpi.
 • U mag meerdere activiteiten organiseren, maar indien het om eenzelfde terugkerende activiteit gaat wordt dit éénmaal vermeld met de verschillende data. 
 • Om te vermijden dat er teveel activiteiten op dezelfde dagen zouden doorgaan, voorzien we een Google spreadsheet waar iedereen zijn/haar activiteit(en) op kan invullen. Dit is geen verplichting, maar op die manier kan iedereen inschatten of het nodig is om een activiteit op een andere dag in te plannen. 
  De spreadsheet is puur informatief. Het gemeentebestuur komt hier verder niet in tussen.
  U kan de link opvragen via mail aan valerie.vanauwegem@wortegem-petegem.be
 • Activiteiten worden chronologisch vermeld.
 • De cover en backcover van de bundel worden voorzien voor gemeentelijke info. 
 • U levert alle nodige info via mail aan valerie.vanauwegem@wortegem-petegem.be
 • U geeft het bestand dat u doorstuurt een naam volgens deze structuur: “datum activiteit (jjjjmmdd)_titel activiteit_naam onderneming”.

 
De activiteitenbundel wordt bij alle inwoners bedeeld, onder voorbehoud van wijzigingen in de maatregelen rond COVID-19.

Blijf zorg dragen voor elkaar!