Gezondere en aangenamere sportclubs voor iedereen

Krijgt jullie club ook wel eens te maken met dronken supporters, agressie rond en op het speelterrein, dealen in de kleedkamers, carpoolen onder invoed of sporters die met een kater op het veld staan?

Voor sportclubs is het niet altijd gemakkelijk om deze vervelende situaties te voorkomen of aan te pakken. Willen jullie hier als club meer aandacht voor hebben of initiatieven rond nemen? Dan kan je nu inschrijven voor deelname aan Sportivos. Het preventietraject Sportivos geeft sportclubs handvatten om op alcohol- en drugproblemen te reageren en ze in de toekomst te vermijden. Sportivos-clubs streven naar een veilige en zorgzame clubomgeving met gezondheidswinst voor sporters, clubleden en bezoekers van de sportclub.

Maak je geen zorgen, er mag natuurlijk al eens iets gedronken worden. De focus van Sportivos ligt op het voorkomen van enkele negatieve gevolgen van alcohol- en/of drukggebruik, zoals agressie tussen supporters, negatieve sfeer, conflicten, beschadiging van clubmateriaal, dronken rijden, etc.

Praktisch
Sportivos bestaat uit drie fasen die lopen over minimum drie seizoenen: Sportivos Brons, Sportivos Zilver en Sportivos Goud. Als een club een fase goed afrondt, ontvangt ze een Bronzen, Zilveren of Gouden label.

Elke club doorloopt deze fasen op eigen tempo en elke club bekijkt de mogelijkheid en wens om aan de volgende fase deel te nemen. Deelnemende clubs kunnen tijdens de uitwerking steeds rekenen op steun en begeleiding van PISAD.

Interesse?
Registreer je dan via ww.vad.be/sportivos of neem contact op met de drugbegeleider van PISAD:
Regio Oudenaarde*: davinda.goetry@oost-vlaanderen.be, 0499 57 84 95.

*Gavere, Kluisbergen, Kruihoutem, Maarkedal, Oudenaarde, Wortegem-Petegem, Zingem