Tentoonstelling 'Oude liefde. Zorgen voor erfgoed'

Erfgoed vind je om de hoek, in de stad, langs landelijke wegen. Het bindt ons met ons verleden, met wie we zijn. Net daarom koesteren vele mensen een oude liefde voor erfgoed.

Oude liefde… roest niet. Erfgoed daarentegen is broos en kwetsbaar. Het vraagt veel zorg van mensen met een hart voor erfgoed. Hoe maak je een dak bereikbaar voor inspectie? Waarom malen oude molens nog? Nu er minder en minder erediensten zijn, wat gebeurt er met de kerken? Een boot op het droge, kan dat? En hoe behoudt de archeoloog het overzicht van al zijn bodemvondsten?

Oude liefde is een interactieve tentoonstelling over zorgen voor onroerend, varend en archeologisch erfgoed, in het Provinciaal Erfgoedcentrum in Ename. Ze is gratis toegankelijk en ook voor gezinnen en voor groepen een aanrader.

Oude liefde is een project van de Provincie Oost-Vlaanderen. Het is een spiegel van de erfgoedwerking die ze de voorbije jaren heeft uitgebouwd en waar ze in de toekomst op inzet. Samen met talrijke enthousiaste erfgoedliefhebbers.

In het harnas voor erfgoed!

 

Meer info: www.oost-vlaanderen.be/oudeliefde.