Techniekacademie

Tussen 13 september 2017 en 6 december 2017 zullen in de gemeente 12 workshops georganiseerd worden voor kinderen uit het 5e en 6e leerjaar in het kader van de Techniekacademie, een initiatief van Hogeschool VIVES met als inrichter het gemeentebestuur.

Dit initiatief wil kinderen op een unieke wijze laten kennismaken met techniek en technologie en bestaat reeds in verschillende gemeenten en steden, met groot succes.

Via 12 concrete workshops worden kinderen op een unieke manier in contact gebracht met chemie, hout, metaal/kunststof, elektriciteit, elektronica en informatica/robotica. Er is begeleiding door professionele techniekmentoren. Ook een actief bedrijfsbezoek is voorzien en op het einde nodigen we alle ouders uit op een diploma-uitreiking.

Inschrijven
Inschrijven kan vanaf 2 september, je aanmelden (interesse laten blijken) kan nu reeds via http://www.techniekacademie-wortegem-petegem.be. Het aantal deelnemers is beperkt tot 20 per groep. De deelnameprijs bedraagt 50 euro, materiaal en verzekering inbegrepen, en er is een fiscaal attest zodat tot 45% gerecupereerd kan worden. Het 2e kind van hetzelfde gezin krijgt 10 euro korting.

Zit je dus in het 5e of 6e leerjaar in Wortegem-Petegem? Ben je graag creatief bezig? Wil je mensen helpen en de wereld verbeteren? Kriebelt het om zelf van alles te maken, maar ontbreekt het je aan basiskennis? Dan is de Techniekacademie ideaal voor jou! In een leuke sfeer zal je heel wat opsteken. Je maakt kennis met gereedschap en materialen, je leert dat techniek vele gezichten heeft en je zal een aantal technische systemen maken.

Partners
Vives Hogeschool zoekt voor de Techniekacademie Wortegem-Petegem nog een aantal bedrijfspartners. Wie interesse heeft kan contact opnemen met sabine.poleyn@vives.be.

Contact