Wegenis- en rioleringswerken in de Oudenaardseweg

Op 27 februari 2017 is aannemer Vindevogel uit Kruishoutem gestart in opdracht van FARYS en het gemeentebestuur met de wegenis- en rioleringswerken in de Oudenaardseweg tussen Fabriekstraat en Volkaartsbeekstraat. 

Er wordt een gescheiden riolering aangebracht, de wegenis en het fietspad worden volledig vernieuwd.

 

De werken worden gefaseerd uitgevoerd: 

Fase 1: Volkaartsbeekstraat en Oudenaardseweg t.h.v. de Volkaartsbeekstraat. (30 werkdagen)
Fase 2: Oudenaardseweg tussen Volkaartsbeekstraat en Vondelstraat. (52 werkdagen)
Fase 3: Oudenaardseweg tussen Vondelstraat en Peperstraat. (38 werkdagen)
Fase 4 : Oudenaardseweg tussen Peperstraat en Fabriekstraat. (75 werkdagen)

De werken zijn gestart t.h.v. de Volkaartsbeekstraat, waardoor de Oudenaardseweg volledig onderbroken is. Er wordt een omleiding voorzien voor het doorgaand verkeer voor het verkeer in beide richtingen via Kruishoutem (Kruishoutemseweg, Anzegemsesteenweg, Deinzestraat).

De omleiding blijft zo gedurende de volledige duur der werken, met uitzondering van de periode waar Aquafin in Ooike werken zal uitvoeren op de Deinzestraat. Dan wordt tijdelijk een andere plaatselijke omleiding voorzien.

De aanleg van de rioleringsbuizen voor Fase 1 (Oudenaardseweg ter hoogte van de Volkaartsbeekstraat), Fase 2 (Oudenaardseweg tussen de Volkaartsbeekstraat en de Vondelstraat) en Fase 3 (Oudenaardseweg tussen de Vondelstraat en de Peperstaat) is voltooid. De overkoppelingen van de huisaansluitingen op de nieuwe riolering zijn ook uitgevoerd in deze fases.

De aannemer start op 1 augustus 2017 met de rioleringswerken in de Oudenaardseweg tussen de Peperstraat en de Fabriekstraat (Fase 4). Dit is de laatste fase waarin men riolering moet aanleggen. Tegelijkertijd worden de zijbermen afgewerkt in de zone waar de riolering reeds geplaatst werd. (Fase 1, 2 en 3).

Op de hoogte blijven van alle updates? Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief!