Collectorwerken Aquafin Ooike

Planning van de werken - update 31 augustus 2017

In de Heuzelstraat werd de riolering geplaatst vanaf Dombos tot aan huisnummer 16. Momenteel is de aannemer bezig met het uitvoeren van de huisaansluitingen op de hoofdriolering.

In de Sint Amandusstraat werd reeds een eerste onderlaag asfalt aangebracht en zijn de zijbermen zo goed als afgewerkt.

Een nieuwe en laatste fase werd aangevat op het Ooikeplein tussen de Sint Amandusstraat, de Vlaamse Ardennenstraat en de Karmstraat. Deze werken omvatten het aanleggen van de riolering op het plein zelf. vanaf 11 september 2017 zal Ooikeplein niet bereikbaar zijn via de Vlaamse Ardennenstraat, en dit gedurende enkele dagen (afhankelijk van de weersomstandigheden). Gedurende deze periode zal een omleiding via de Sint Amandusstraat voorzien worden.
De werken zullen vermoedelijk nog duren tot eind 2017.

De omleiding voor het doorgaand verkeer op het Ooikeplein en in de Heuzelstraat blijft behouden. De aannemer zorgt er ook voor dat alle opritten toegankelijk zijn.

De werken in de Deinzestraat zijn voltooid.

Omleidingsplan:

 AFVALOPHALING

 Tijdens de werken kan de vuilniswagen niet door de straat rijden. Daarom wordt gevraagd aan de inwoners om het huisvuil
 op de normale ophaaldagen naar de dichtsbijzijnde bereikbare hoek van de straat te brengen. Is dit niet mogelijk,
 laat dit dan even weten aan de werfleider van de aannemer zodat samen gezocht kan worden naar een oplossing.
 

Op de hoogte blijven?

Neem ook eens een kijkje op de website van Aquafin. Op deze site kan u vanaf de start der werken de stand van zaken en de planning van het project opvolgen.

Ook via de digitale nieuwsbrief van de gemeente zal regelmatig een stand van zaken van de werken meegedeeld worden. Nog niet ingeschreven op de nieuwsbrief van Wortegem-Petegem?
Schrijf u nu in via deze link.

 

Algemene projectinformatie

De werken in Ooike naar aanleiding van de aanleg van de collector werden toegewezen aan de aannemer Vindevogel nv uit Kruishoutem voor een totaal bedrag van 2.904.550,26 euro inclusief btw.

Met de collectorwerken wil Aquafin het afvalwater van Wortegem-Petegem, dat nu nog ongezuiverd in de Leedsebeek/Stampkotbeek belandt, aansluiten op het rioleringsnet.
Om dit te realiseren zullen Aquafin en Farys rioleringswerken uitvoeren in volgende straten:

  • Kalverstraat
  • Deinzestraat/N459
  • Ooikeplein
  • Sint Amandusstraat
  • Heuzelstraat.

Inwoners van Ooike die de powerpoint-presentatie van de infovergadering op 7 september nog eens willen bekijken, kunnen deze hier raadplegen: