Overslaan en naar de inhoud gaan
De gemeentelijke administratieve diensten en het OCMW blijven nog zeker tot en met 30 juni 2021 op afspraak werken.
Een afspraak maken kan via het nummer 056 68 81 14. Bij de dienst burgerzaken kan je online een afspraak maken.
Meer info over de maatregelen rond corona Meer info over de vaccinatiecampagne
infodag camper en caravan

Weet wat je weegt! PZ Vlaamse Ardennen checkt gratis jouw caravan of camper.

Veilig in je eigen bubbel op reis gaan met de camper of caravan heeft het laatste jaar aan populariteit gewonnen, maar het laden van de camper of de caravan is een cruciaal aandachtspunt om veilig de weg op te gaan. Maar hoeveel kilo aan lading of bagage mag een caravan of camper eigenlijk vervoeren? Hoe verdeel ik het gewicht over mijn voertuig? Cruciale vragen om veilig op reis te vertrekken. Het gewicht kan de rijstabiliteit en het remvermogen verslechteren. Bovendien is overladen strafbaar met alle mogelijke gevolgen vandien (bagage uitladen, betalen van een boete, ...). Zo wil je niet op reis... Dus weet wat je weegt en kom naar onze gratis camper- en caravanweging! We voorzien naast een weging ook een volledige check-up. Na deze veiligheidscheck krijg je jouw persoonlijke checklist mee naar huis en kan je verder aan de slag.

De infodag vindt plaats op zaterdag 26 juni 2021 tussen 9u en 17u, op de openbare parking Minderbroedersplein voor het politiecommissariaat te Oudenaarde.

Wat breng je mee?
Naast je camper of caravan breng je volgende documenten mee:

  • inschrijvingsbewijs
  • verzekeringsbewijs
  • keuringsbewijs
  • gelijkvormigheidsattest of certificaat van overeenstemming

Kom met een volledig beladen camper en caravan zoals je op reis/weekend zou vertrekken. Zo weet je exact hoeveel je weegt!

Inschrijven?
Inschrijven kan door het sturen van een mail naar caroline.saelens@police.belgium.eu

Vermeld in je mail volgende gegevens:

  • naam en voornaam 
  • volledig adres 
  • telefoonnummer
  • nummerplaat voertuig

Nadien krijg je een bevestigingsmail van ons met een uur waarop je camper/caravan gewogen wordt. Kom op tijd zodat de volgende niet moet wachten! De eerste weging start om 9u. We voorzien 15 minuten per voertuig.

Inschrijven kan tot en met 18 juni 2021. We geven voorrang aan inwoners van onze politiezone (Kluisbergen, Kruisem, Oudenaarde en Wortegem-Petegem). Inwoners van andere steden/gemeenten zullen op een wachtlijst geplaatst worden en zullen na 18 juni 2021 gecontacteerd worden met de mededeling of ze kunnen langskomen.

Respecteer de coronamaatregelen
De coronamaatregelen moeten altijd gerespecteerd worden. Voorzie een mondmasker, kom niet in groep en hou afstand!