Overslaan en naar de inhoud gaan
De gemeentelijke administratieve diensten en het OCMW blijven nog zeker tot en met 30 april 2021 op afspraak werken.
Een afspraak maken kan via het nummer 056 68 81 14. Bij de dienst burgerzaken kan je online een afspraak maken.
Meer info over de maatregelen rond corona Ik heb hulp nodig/ik wil hulp bieden
thermocard

Controleer tijdens de wintermaanden zelf de isolatie van je huis met de thermocard van het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen

Met de thermocard kan je op een eenvoudige manier ontdekken hoeveel warmte je via buitenmuren of ramen verliest en of isolatie nodig is. Gebruik de kaart wanneer de buitentemperatuur rond het vriespunt ligt. Verwarm dan de kamer tot twintig graden en houdt de kaart ongeveer 6 seconden tegen de buitenmuur of het raam. De kaart geeft weer of de isolatie goed is of er ruimte voor verbetering is of er (extra) isolatie nodig is.

Elke Oost-Vlaming kan een thermocard aanvragen door een mail te sturen naar dubo@oost-vlaanderen.be met vermelding van hun adres.

Het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen van de Provincie Oost-Vlaanderen geeft advies aan Oost-Vlamingen die hun verbouwingen op een duurzame manier willen aanpakken. Dat betekent energieverbruik naar beneden halen en rekening houden met een leefbare woonomgeving, maar ook meer wooncomfort en een hogere vastgoedwaarde. Je kan een renovatieadviseur laten langskomen bij jou thuis voor advies op maat. Wil je ook graag renovatieadvies aan huis? Surf naar www.bouwwijs.be en vul digitaal jouw aanvraag in. Een medewerker zal dan contact met je opnemen voor een afspraak.

Momenteel biedt het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen tele-advies aan. Dit advies wordt via een videogesprek opgezet. Eens de coronamaatregelen het opnieuw toelaten, komt de renovatieadviseur op een veilige manier aan huis. In Wortegem-Petegem is dit advies gratis dankzij het gemeentebestuur en het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen.