Elia in dialoog met onze inwoners

Vanaf eind 2018 plant Elia te werken aan de bestaande hoogspanningslijn tussen het hoogspanningsstation Horta in Zomergem en het station Avelin in het Franse Avelin. Deze werken zijn gesplitst in 2 deelprojecten: Horta-Avelgem en Avelgem-Avelin.
Om de omwonenden van het project in de 9 betrokken Vlaamse gemeenten te informeren, organiseerde Elia op dinsdag 14 en donderdag 16 november 2017 infomarkten in Avelgem en Deinze.

Er was een infotentoonstelling waar bezoekers meer informatie kregen over het waarom, de timing en de aanpak van het project en een fotoreportage van gelijkaardige werken. Verschillende medewerkers van Elia stonden klaar om de vragen van de buurtbewoners te beantwoorden. David Van Gindertaelen, projectleider bij Elia, blikt tevreden terug: "De mensen waren aangenaam verrast dat ze zo uitgebreid geïnformeerd werden. Ook voor ons is het fijn om contact te hebben met de buurtbewoners, zodat we weten wat er leeft in onze werkomgeving.".

Elia houdt u vanaf 2018 op de hoogte over de voortgang van beide projecten via een digitale nieuwsbrief. Indien u de nieuwsbrief wil ontvangen, kan u een e-mail sturen naar omwonenden@elia.be met de mededeling "inschrijving nieuwsbrief Horta-Avelgem". Uw gegevens worden dan mee opgenomen in de mailinglijst.