Overslaan en naar de inhoud gaan
De dienst burgerzaken blijft tot 31 augustus 2020 op afspraak werken.
Andere diensten zijn vanaf 1 juli 2020 terug vrij toegankelijk, maar we raden sterk aan om nog een afspraak te maken.
Dit kan via het nummer 056 68 81 14 of via mail naar gemeente@wortegem-petegem.be.
Meer info over de maatregelen rond corona Ik heb hulp nodig
De bibliotheek en het recyclagepark zijn gesloten op zaterdag 15 augustus 2020.
Erfgoed Vlaamse Ardennen

Beleef erfgoed!

Beleeferfgoed.be - dé startplek om het rijke erfgoedaanbod in de Leie Schelde regio en de Vlaamse Ardennen te ontdekken.

De regio’s Leie Schelde en Vlaamse Ardennen slaan de handen in elkaar om het erfgoedaanbod voor toeristen en recreanten te promoten. Laat je verrassen door de rijke geschiedenis en cultuur, dicht bij huis.

De twee regio’s, verbonden door de Schelde, hebben een gelijkaardig DNA van landelijkheid, historische stedelijke kernen en rivieren. Beide worden sinds lange tijd gewaardeerd door kunstenaars op zoek naar rust en inspiratie. Ze zijn een geliefde bestemming voor toerisme en recreatie dicht bij huis. Laat je verrassen door alles wat hier te beleven valt voor groot en klein, van erfgoedwandeling en -zoektocht tot museumbezoek.

Daarom lanceren we de nieuwe website beleeferfgoed.be, die een overzicht geeft van de meer dan 30 diverse en unieke musea, verrassende erfgoedwandelingen en -fietstochten, lokale tradities en betoverende activiteiten voor kinderen. Ontdek! Bezoek! Beleef erfgoed.

Houd de website zeker in de gaten, want in de loop van de zomer laten we nog nieuwe zaken op u los!

Bezoek www.beleeferfgoed.be - een initiatief van Erfgoedcel Leie Schelde en Erfgoed Vlaamse Ardennen.​

Foto persvoorstelling

Info over de foto

De foto werd genomen tijdens de persvoorstelling van deze morgen aan Meuleken 't Dal in Zingem, één van de oudste en kleinste staakmolens van Oost van Vlaanderen. De molen wordt beheerd door het Provinciaal Molencentrum MOLA. Op de foto staan:

​Met puzzelstuk links: de voorzitter van cultuurregio Leie Schelde: Thomas Van Ongeval (schepen cultuur Nazareth)

Met puzzelstuk rechts: voorzitter van VARIANT (cultuurregio Vlaamse Ardennen): Joris Vandenhoucke (schepen cultuur Ronse).

Leden van de raad van bestuur van beide verenigingen en vertegenwoordigers van de 19 steden en gemeenten in Vlaamse Ardennen en Leie Schelde regio. Dit zijn de gemeenten: Brakel, Deinze, De Pinte, Gavere, Geraardsbergen, Herzele, Horebeke, Lierde, Kluisbergen, Kruisem, Maarkedal, Nazareth, Oudenaarde, Ronse, Sint-Martens-Latem, Wortegem-Petegem, Zottegem, Zulte, Zwalm.

Medewerkers van Erfgoedcel Leie Schelde en Erfgoed Vlaamse Ardennen.

Medewerkers van MOLA, Molencentrum Provincie Oost-Vlaanderen.