Overslaan en naar de inhoud gaan
Om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken, neemt ook onze gemeente maatregelen. 
Onze diensten werken enkel op afspraak, maar blijven wel telefonisch bereikbaar.
Meer info Ik heb hulp nodig Ik wil hulp bieden
De gemeentediensten en het OCMW zijn gesloten op maandag 1 juni 2020.

Watervriendelijk bouwen - brochure Waterwegwijzer

Sinds 2010 gebruiken al duizenden (ver)bouwers, architecten, aannemers, ... de VMM-brochure Waterwegwijzer bouwen en verbouwen om de waterhuishouding in en rond de woning rationeel en duurzaam aan te pakken.

De Waterwegwijzer werd aangepast aan nieuwe wetgeving en gewijzigde inzichten. De geactualiseerde Waterwegwijzer bevat voortaan ook informatie over de keuring van de privé-waterafvoer die sinds vorig jaar verplicht is bij elke nieuwbouwwoning, grondige verbouwing of bij de (her)aanleg van de riolering. Ook de praktische tips voor het ontwerp van het drinkwatercircuit zijn verder uitgebreid.

De brochure vind je hier.

Meer informatie vind je op de website www.vmm.be/water/waterwegwijzerbouwen.

Hoe bouwen of verbouwen? Gratis bouw-APP

De Belgen hebben een baksteen in hun maag. Toch is het geen evidentie om een eigen woning te bouwen. De weg van bouwplan tot droomhuis is lang en onderweg kan je een aantal valkuilen tegenkomen.

ikbouweenwoning.be wil je helpen zodat de bouw van jullie droomwoning niet uitmondt in een regelrechte nachtmerrie. Surf naar www.ikbouweenwoning.be, gebruik GRATIS de tools en informatie, opgebouwd met een handig stappenplan, en breng je bouwproject tot een goed einde!

stappenplan bouw-app