Overslaan en naar de inhoud gaan
De gemeentelijke administratieve diensten en het OCMW blijven op afspraak werken.
Een afspraak maken kan via het nummer 056 68 81 14. Bij de dienst burgerzaken kan je online een afspraak maken.
Meer info over de maatregelen rond corona Meer info over de coronapas

Oudenaarde, Kluisbergen, Kruisem en Wortegem-Petegem nemen bijkomende coronamaatregelen

Ook in onze regio blijven de coronacijfers sterk stijgen en staat de zorgsector zwaar onder druk. 

De 4 gemeenten van de politiezone Vlaamse Ardennen vinden dat het hoog tijd is om in te grijpen en besluiten daarom ter ondersteuning van de zorgsector en ter bescherming van hun inwoners aanvullende maatregelen te nemen:  

  1. Het organiseren van kerstmarkten waaronder ook winterdorpen, wintercafés, … is verboden. 
  2. Horeca-activiteiten gekoppeld aan een evenement van welke aard ook, georganiseerd door een vereniging of een onderneming, moeten al zittend plaatsvinden.  
  3. Wie een indooractiviteit organiseert, moet een covidplan voorleggen. Dit plan omvat onder meer een hygiëneplan en een stappenplan voor de ventilatie. De organisatie stuurt dit covidplan mee met het verplichte evenementenformulier.
    Het covidplan is vooral een handig hulpmiddel om de hygiënevoorschriften en ventilatieregels goed te kunnen toepassen. Deze maatregelen zijn immers niet altijd duidelijk, dus aan de hand van het covidplan is het eenvoudig om te weten aan welke maatregelen de organisator moet voldoen. 
  4. De gemeenten sluiten hun eigen gemeentelijke accommodaties die zij ter beschikking stellen aan verenigingen en ondernemingen. 
  5. De douches in gemeentelijke sportinfrastructuren zijn niet meer toegankelijk. De kleedkamers mogen kortstondig betreden worden om zich om te kleden. Hierbij zijn de maatregels betreffende hygiëne en ontsmetting, CO2 meting, ventilatie, afstand houden en mondmaskerplicht uit het KB 28 OKTOBER 2021 en latere wijzigingen van toepassing.

Deze maatregelen treden in werking vanaf 2 december tot 26 december 2021. 

Lees het volledige besluit van de burgemeester.